Minden - Kommunikáció

Minden - Kommunikáció

10 idézet a beszédről, ami hasznos lehet a hétköznapokban

2017. december 17. - FITmind

A beszéd elől nincs menekvés! Minden áldott nap el kell mondanunk, mit szeretnénk, mit érzünk. Jól kell tudnunk kérdezni és (meg)hallgatni is, hogy tényleg tanulhassunk, és elérjük, amire vágyunk.kommunikacio_1.jpg

Azért érdemes ezzel a témával foglalkozni, mert az életünk minden területére hatással van. Aki jobban kommunikál (legyen szó beszédről vagy írásról), az sikeresebb lesz, nem csak vállalkozóként, de szülőként, társként, barátként is.

 

Néhány lényeges pontot kiemelek az alábbi idézetekből, és utána jöhetnek a bölcsességek:

- A megfogalmazásod legyen egyszerű, követhető és lényegre törő.

- Beszélj érthetően, hangosan és kedvesen.

- Még egy fontos dolog: (tényleg) hallgass meg másokat!

 

1. „A kommunikáció egy képesség, amit mindenki megtanulhat, mint például a kerékpározást vagy a gépelést. Ha hajlandó vagy dolgozni rajta, gyors fejlődést tapasztalhatsz az életed minden területén. (Brian Tracy)

2. A részleteket és az érzéseket tisztázni kell. Nem feltételezhetjük, hogy bárki is képes olvasni a gondolatainkban. (Gary Chapman)

3. “Amikor valakivel beszélsz, sose azzal kezdd, amiben eltér a véleményetek. Kezdd azzal, hogy kiemeled és hangsúlyozod azokat a dolgokat, amiben megegyeztek.” (Szókratész)

4. “Ha vitatkozol, dühöngsz és ellentmondasz, néha győzöl, de hiú siker lesz, mert sohasem szerezted meg az ellenfeled jóindulatát. ” (Benjamin Franklin)

5. „Én mindenkivel egyformán beszélek, a szemetessel ugyanúgy, mint az egyetem elnökével.” (Albert Einstein)

6. “Bármit akarsz mondani, mielőtt másnak mondanád, előbb mondd magadnak!” (Seneca)

7. “A megfelelő szó megteszi hatását, de soha egyetlen szó sem lehet olyan hatásos, mint egy jól időzített szünet.” (Mark Twain)

8. “A beszéd képessége emberi kiváltság, a hallgatni tudás emberi kiválóság. A kimondott szavak mögött szándékok rejlenek; a hallgatásba bölcs megértés, türelem, tisztelet vegyül. Egy embert inkább hallgatásából, semmint beszédéből ismerhetünk meg – vagyis abból, hogy kellő pillanatban hallgatni tud.” (Tatiosz)

9. "A természet nekünk csak egy nyelvet, de két fület adományozott, hogy kétszer annyit figyeljünk, mint amennyit beszélünk." (Epiktétosz)

10. “A kedves szavak rövidek és könnyen kiejthetőek, de a visszhangjuk valóban végtelen.” (Teréz anya)

 

(Fotó forrása: Pinterest)

 

Rizsányi Rózsa

Tartalommarketing, PR és kommunikáció

A bejegyzés trackback címe:

https://igykommunikaltokti.blog.hu/api/trackback/id/tr1413506845

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása