Minden - Kommunikáció

Minden - Kommunikáció

Kellene egy kis motiváció az újévi fogadalmak betartásához?

Segítenek a virtuális mentorok

2018. január 07. - FITmind

Mi az, amit a leggyakrabban megfogadunk? Figyelünk majd az egészséges táplálkozásra és a mozgásra. Megteremtjük a munka és magánélet közötti egyensúlyt. És ami egyre inkább fókuszba kerül: törekszünk a jelen tudatos megélésére. Ehhez a három területhez nyújt most segítséget a Telekom kampánya, teszi mindezt ismert és népszerű „virtuális mentorokkal”.motivation.jpg

Arról, hogy van-e értelme az év eleji fogadkozásnak lehetne vitatkozni.

Szerintem az év bármelyik napján belevághatunk egy kihívásba vagy életmódváltásba. Ha tényleg érezzük a késztetést, nagyobb lesz az esélye annak is, hogy kitartóan haladjunk az úton céljaink eléréséért.

A január persze tipikusan az újrakezdés szimbóluma, nincs is ezzel semmi gond. A Telekom korlátlan mobilinternet kampánya is erre épít. Segít megadni a hiányzó lendületet a változáshoz. Ez egy nemes kezdeményezés. Nyilván van mögöttes cél, de akkor is becsülendő a gesztus és a kampányba fektetett munka. Jó ötletnek és hasznosnak tartom a kampányt. Kíváncsi vagyok a visszhangra és az eredményekre.

 

CHATBOTOS MEGOLDÁS

A Telekom által felkért szakértők fejlesztették ki a digitális programot, chatbotos megoldással. A chatbot mesterséges intelligencia segítségével kommunikál velünk Facebook Messengeren keresztül.

A mentorokkal több száz kapcsolódó tartalmat írtak, és 3-4 órás mélyinterjút készítettek, hogy összeállíthassák a támogató programot. Emellett megfigyelték a mentorok (kommunikációs) stílusát a közösségi médián. Ezekre építve kapunk „személyes” tanácsokat céljaink eléréséhez. 

 

VIRTUÁLIS MENTOROK 

 

1. Munka és magánélet egyensúlya

Kiss Ádám stand-up komikus segít ennek az összhangnak a megtalálásában.

„Munka vagy a magánélet? Ha tudtál választani, rossz válasz, próbáld újra. Mindkettő nagyon fontos, összeegyeztetni őket pedig nem egyszerű. De én segítek.”

 

2. Egészséges életmód és mozgás 

Katus Attila, világ és Európa-bajnok sportoló tartja a lelket az életmódváltókban.

„Minden nap egy újabb lehetőség, hogy egészségesebben élj. Az első lépés, hogy elhatározd magad. De ez még csak fél siker, hiszen az életmódváltás nap mint nap újabb kihívásokat állít eléd. Ezért vagyok itt. Segítek, hogy jól vedd az akadályokat.”

 

3. Tudatos kommunikáció, folyamatos jelenlét és változásra való képesség 

Ezekre ösztönöz Vecsei H. Miklós, a Vígszínház színésze.

„Figyelni egymásra. Ez minden boldogság kulcsa. Hogy jelen legyél a pillanatban, hogy ne nyomkodd céltalanul a telefont, vagy hogy megtaláld az érdekeset abban, amiről beszélsz. Kommunikáció és tudatosság - nekem ez a hivatásom, és szeretnélek inspirálni, hogy te is kiteljesedhess benne.”

 

Ha szeretnél egy kis lendületet a változáshoz, nincs más hátra, mint választani egy mentort, aki egy hónapon keresztül „beszélgető partnered” lesz, és ellát tanácsokkal.

A motivációért kattints ide: www.csetrekeszek.hu

 

Én is választottam, mégpedig a tudatosság tematikáját (és mentorát).

Hiszem, hogy tudatos jelenléttel az élet minden területén eredményesebbek lehetünk, legyen szó kommunikációról, egészséges étkezésről, mozgásról, gyereknevelésről, önfejlesztésről vagy párkapcsolatról. Én erre fókuszálok, és minden egyes nap teszek azért, hogy tényleg jelen tudjak lenni, és meg tudjam élni maximálisan, amivel éppen foglalkozom.

 

  

Források: 

Kreatív Online

 eGov Hírlevél

Fotó: Clark Tibbs - Unsplash

 

Rizsányi Rózsa 

Tartalommarketing, PR és kommunikáció

A bejegyzés trackback címe:

https://igykommunikaltokti.blog.hu/api/trackback/id/tr3013555257

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása